Vår faste tegneserieguru & særs objektive fantasilitteratur-ekspert Axel meldte frafall i dag, og da danser musene på bordet. Musedansingen tar form av en intrikat koreografi som forteller deg at denne månedens Pondus-blad er et kupp. Ikke nok med den briljante tittelserien, du får også den fryktelig morsomme samlivsserien Sivilstatus med på kjøpet.

For en stripe! For en humor!

Okei, musedansingen er ikke så veldig nøytral, og ikke så veldig diskret i grunnen, for det er altså jeg som tegner Sivilstatus. Jeg er nesten mer stolt enn min egen mormor over å få komme med i Pondus (men det er hovedsakelig fordi mormor ikke helt skjønner hvor stort det er)

Det er rart hvordan man interesserer seg for ting etter hvert. Da jeg begynte å tegne, hadde jeg ingen peiling på feltet og tegnet bare på første innskytelse. Det er nok den-glade-amatør-innstillingen som har skapt det Pondus-redaktøren kaller «heftig særpreg«. Men senere har jeg lest tegneserieteori, tegneserieromaner og nettstriper i fleng. Det har vært en bratt læringskurve, og så utrolig kult. Tenk så kult hvis jeg lærer like mye i løpet av 2010!