beach_books2

Da er det sommer, og når man er glad i å lese så betyr jo det gjerne større muligheter for lange dager med nesen mellom to permer. Med det kaster vi oss over det obligatoriske spørsmålet om hva som skal leses i løpet av sommeren. Vi har vel gjerne en plan for slikt, har vi ikke?
Hva skal så bokmerkene lese i sommer? Hvilke bøker står på leselista?

kristin

Kristin
Faktisk har jeg ingen leseliste om dagen! Det er ganske trist. Forhåpentlig dumper det noe i fanget mitt som jeg må kaste meg over. Kanskje blir det ena Anderssons Rettsstridig forføyning – fått den anbefalt av Mariann. Kanskje blir det Harry Potter på nytt?

Jeg har lånt Våke over dem som sover av Sigbjørn Skåden og Kardemommeloven: en kjærlighetsroman av Ellen Mette Finsveen fra biblioteket.

Bilde tatt 28.11.13 kl. 23.45 #2Lena
Jeg skal drømme meg til Nashville og lese Ann Patchett. Utover det har jeg en plan om å få lest Innsirkling-bøkene til Carl Frode Tiller, og komme i gang med å lese A Song of Ice and Fire. Det er også et mål å pløye gjennom Dostojevskijs Forbrytelse og straff, som jeg begynte på i fjor sommer, kremt.

Jeg har dessuten plukket fram noen evige favoritter fra forfattere som Helle Helle, Gunnhild Øyehaug og Kjersti A. Skomsvold, så i disse engle-tider kaster jeg meg ut i spådommen om at det vil bli bretta enda flere eselører i de bøkene.

45733_423183223719_4219779_nMaren
Jeg gjør et tappert forsøk på å komme meg igjennom Little Women av Alcott, men fortellerstemmen gjør meg sprø, og hittil er det litt for langt mellom høydepunktene, så jeg vurderer faktisk å heller se filmen (hvis jeg ikke får noen kritiske kommentarer til det utsagnet der så har vi fastslått en gang for alle at ingen leser disse spurnene.)
Ellers har jeg planer om å spore opp Love, Nina av Nina Stibbe, fordi jeg har fått den anbefalt av tre forskjellige folk de siste to ukene (fire, om man skal telle med at Caitlin Moran anbefalte den til «alle sine følgere», for jeg er jo en av dem.)
Skal også lese Alice in Wonderland igjen, og så har jeg ingen flere planer. Litt av sjarmen ved sommeren er jo å lese det man tilfeldigvis kommer over.

16047_313469575164_8313185_nRose
For oss allergikere er sommeren en fin anledning til å få lest ekstra mye. I år deler jeg min fritid mellom litteratur og VM (der jeg veksler mellom å heie på Costa Rica og Tyskland), så da blir det litt mindre lesing. Nå leser jeg The Girl Who Was Saturday Night av Heather O’Neill. Jeg leste debutboka hennes Lullabies for Little Criminals, en sår oppvekstroman om Baby som bor i Montreal, rett før jeg skulle reise fra ja, Montreal, og likte den veldig godt. Etterpå skal jeg lese ferdig Eleanor & Park av Rainbow Rowell. På internett ropes det om at boka er problematisk fordi den fremstiller minoriteter på en stereotypisk måte, og så langt er jeg enig. Det er flere halvleste bøker som står på programmet: The Leftovers (som nå er blitt tv-serie), Det er innover vi må gå. En kulturpsykologisk studie av selvhjelp, Svik 1938 og Fra jorden roper blodet. Det ligger med andre ord an til å bli en fin boksommer. Og hvis Tyskland/Costa Rica går hele veien, blir det en enda bedre sommer.

166424_10150340177105316_5644203_n copyTora
Har gått igang med den nyoversatte «Å skrive» av Duras – som er fantastisk. Ellers har jeg Dag Solstad i nettet, og Jon Fosse liggende på pulten. Tror det er to gode norske menn å henge med i sommer.

 

 

Med dette ønsker vi deg en riktig god sommer!