Sagaen om isfolket eller Harry Potter? Jarle Klepp, kanskje? The Song of Ice and Fire? Eller Jakten på den tapte tid? Hva er den beste serien som finnes?

kristinKristin
Jeg kan ikke si annet enn Min kamp-serien til Karl Ove Knausgård. En overveldende leseropplevelse, utrolig synd at folk ikke leser det på grunn av hypen. Dessuten var dette første gang siden Harry Potter at jeg virkelig lengtet og ventet på den neste boken i serien.
Serialisering er en knallmåte å gi ut litteratur på! Skulle ønske flere gjorde det nå til dags, tenk å lese Onkel Toms hytte i 1851 kapittelvis. Jeg har alltid likt «To be continued».

 

Bilde tatt 19.09.12 kl. 15.34Lena
Jeg må nok være så kjedelig at jeg sier Harry Potter-serien. Det er ingen over, ingen ved siden. Utover den så likte jeg også bøkene i Hunger Games-serien, som jeg begynte å lese som en slags guilty pleasure, men som jeg nå anbefaler både høyt og tydelig til alle og enhver.

 

 

linnLinn
Harry Potter! Helt klart. Ja, ja, ja!
Boblere: The Hunger Games, Jarle Klepp-serien hvis det er lov å bare ha med Mannen som elsket Yngve og Kompani Orheim, Beatles-trilogien til Lars Saabye Christensen og Skyskrapertrilogien + fjerdeboka til Tove Nilsen på æresplass.

 

 

45733_423183223719_4219779_nMaren

Harry Potter! Nei. Narnia. Nei, vent, er Ringenes Herre en serie? Eller heter det ikke serie når det er trilogi? Harry Potter. Vent, hva med Hitchhiker’s Guide? Nei, Harry Potter. Å, men hva med Den vesle vampyren Rydiger-serien? Den er fryktelig fin, men åh, Harry Potter. Og ågud, nå glemmer jeg jo Jeeves and Wooster! Wodehouse er jo kongen!
Dette klarer jeg simpelthen ikke. Jeg protesterer! Urimelig spørsmål! Dette går ikke an! Jeg nekter å svare!

… (Harry Potter?)

 

Megmeg (2)Nordis
Jeg har et ambivalent forhold til serier. Blir nesten konstant skuffet over andresesonger av tv-serier.
Når det kommer til bøker har jeg selvsagt lest deler av Knausgårds roman Min kamp, selv om den vel strengt tatt ikke kan kalles en serie og omtales som et verk. Det er vel heller en ekstremt lang roman  gitt ut i forskjellige bind – en romansyklus. Men vi kan godt kalle den en serie siden dette skal handle om serier og den må regnes som den siste serien jeg leste.
Jeg måtte vente lenge før jeg turte å begynne på den (måtte la diverse medieoppslag forsvinne fra hukommelsen først), og startet noe utradisjonelt med siste bind. Det tror jeg hadde mye å si for hvordan jeg leste resten av bøkene.
For meg ble selve romanprosjektet tydeligere og jeg følte at jeg signerte en slags leserkontrakt med Knausgård. Leser også bøkene om Harry Potter høyt for søskenbarnet mitt noen ganger, det er en veldig fin ting å gjøre. Bortsett fra at den norske oversettelsen irriterer meg og har et språklig uttrykk som både er alt for radikal og glakonservativ på en og samme gang.
Da jeg var yngre var jeg veldig glad i Jon Ewos ungdomsromantrilogi bestående av Sola er en feit gud, Månen er en diger pudding og Jorda er tøff og naken. Det var et brutalt og sjokkerende møte med kjærligheten i bokform. Bøkene førte til at jeg hadde en slags passivsarkastisk holdning til det meste i livet mitt på den tiden. De skal jeg pinadø lese om igjen når jeg får tid.

16047_313469575164_8313185_nRose
Hmm, jeg har ikke lest noen serier siden jeg leste ferdig Harry Potter-bøkene (jeg elsker Harry Potter-bøkene, men det har jeg skrevet om ad nauseam).
Jeg har lyst til å slå et slag for Historien om-serien. Historien om-bøkene handler om kjente historiske skikkelser skrevet som en roman. Som barn elsket jeg disse bøkene, og leste om blant annet Helen Keller, Florence Nightingale, Louis Pasteur, Abraham Lincoln og Benjamin Franklin. Først leste jeg ut alle vi hadde hjemme, og så lånte jeg (nesten) alle de hadde på Asker bibliotek.
Bøkene hadde mye å for hvordan jeg lærte meg historie senere – nettopp gjennom små og store historier. Det er ofte enkeltmenneskene som fascinerer meg.  Et raskt søk hos Asker bibliotek viser at de fremdeles har bøkene på hylla, til glede for nye og gamle lesere.

166424_10150340177105316_5644203_n copyTora
Hm, har jeg i det hele tatt lest så mange serier? Jeg har lest Knausgårds Min kamp 1–6. Et fantastisk ukronologisk litterært lappeteppe som jeg har satt utrolig stor pris på. Det anbefales alle. Selv om man kanskje får følelsen av å være litt 2000-and-late. Vet ikke helt hva jeg synes om serier generelt egentlig. Er noe litt kommersielt skremmende med «vol. 2». Men. jeg tar imot serietips med takk og bukk og nikk.

 

Fortell om deg selv i kommentarfeltet, a!