I år ville Torbjørn Egner fylt 100 år, ja faktisk er han født 12.12.12. Ryktene sier til og med kl. 12. Men ikke bare ble han født – han lagde også hele univers med figurer. Derfor spør vi

Hvem er din favoritt-Egner-figur?

hanneHanne
Da jeg var lita og spilte piano og vi øvde inn Kardemomme by på SFO-en og jeg skulle spille Kamomilla – da var det Kamomilla, uten tvil. Visste dere forresten at i Sverige heter det ikke Kardemomme by, men Kamomilla stad, og Kamomilla heter Colombine? Egentlig tror jeg røverne er mine favoritter. De er så dumme og late og røvete, men så er de jo ordentlige folk på bunnen. Det vi alle trenger er en fast hånd og motivasjon, så kan vi reformeres. Oppløftende.

.

Ingri

Tobias i tårnet! Var det opp til meg, jobbet alle meteorologer på denne måten.

julieJulie
Tante Sofie. Tre røvere, overkvinnet av ei dame. Og FOR ei dame.

kristinKristin
Helt klart Karius. Har alltid likt ham. Kanskje jeg egentlig selv er en Baktus, som drømmer om hus i de hvite fjelltoppene, men Karius er en beinhard realist som bare venter på at ting skal gå til helvete. «Nei, heng i du Baktusbror!»

.

Eira

Jeg må nok også som Julie si Tante Sofie. Jeg har sikkert sunget Tante Sofies sinte vise tusen ganger i løpet av min barndom, elsket at hun skulle fange røverne, og var irritert på alt og alle (og ikke minst det å kunne skrike ut Ja! etter hvert vers) Jeg møtte henne i Kardemomme by som seksåring og hun begynte å kjefte på meg for at jeg ikke hadde vasket meg i ørene. Jeg var helt i hundre.

linnLinn
Helt klart Politimester Bastian, som er en vennlig mann, for det synes han man skal være hvis man kan. Man skal jo ikke plage andre, men man skal være grei og snill, og forøvrig kan man gjøre som man vil!

.

Hvem er din favoritt blant Egner-figurene? Mangler den uheldige mannen eller Klatremus? Kommentarfeltet er åpnet!