What’s my name?
Kenneth Pettersen
Det Stille Forlaget, 2011

Er det mulig å anmelde Kenneth Pettersen uten å nevne Audun Mortensen? Og hvis nei – hvorfor ikke? Kan noen eie en litterær stil? Har AM enerett på å være morsom med korte, snertne populærkulturelle dikt? Hvorfor ler jeg mer av AM enn av KP?

Hvorfor føler jeg nå at jeg leser det samme diktet om igjen? Jeg følte ikke det da jeg leste Alle forteller meg hvor bra jeg er i tilfelle jeg blir det av Audun Mortensen, selv om diktene ligner i stil og innhold. Er det overskriftene som gjør det? 90% av dem er som “Så/leste/hørte X og skrev et dikt om det”. Lo jeg høyt av AM fordi han er morsommere, eller fordi det var første gangen jeg leste denne typen dikt?

Hvorfor klarer jeg ikke å lese KP uten å tenke på AM? Er det urettferdig mot KP? Bør man ikke alltid lese en tekst uten å være forutinntatt? Går det egentlig an å lese en tekst uten å være forutinntatt? Blir KP lei seg når folk sammenlikner diktene hans med diktene til AM?

ER JEG ENSOM ELLER HAR JEG
SETT FOR MANGE KOMEDIER
REGISSERT AV TODD PHILLIPS

ser ut av vinduet
og tenker på
albumet original pirate material av the streets

Hvorfor får jeg lyst til å skrive om denne boka med bare spørsmål, og ingen konklusjoner?

POETIKK

vil egentlig bare holde rundt deg
knuse ansiktet ditt med ansiktet mitt

Kan man egentlig si at noen har copyright på en litterær stil? Hvem oppfant AM? Fant han seg selv? Er AM egentlig bare en kopi av Tao Lin? Er Tao Lin egentlig bare en kopi av noen andre igjen? Satt KP og AM på hvert sitt rom og skrev, nesten, de samme diktene hver for seg, den ene var morsom og fikk meg til å le og skrive ned diktene i dagboka mi, den andre grep meg ikke like mye? Er det bare fordi AM har oversatt Tao Lin at jeg tror han er inspirert av ham?

DIKT MED IRONISK-
EKSISTENSIELL ANGST

kommer noen til å tro
at denne diktsamlingen
er en del av sin egen markedsføring

Er denne diktsamlinga en del av sin egen markedsføring? Er boka en gimmick? Er KP en gimmick? Hva faen er egentlig en gimmick?