Går du med et bokmerke i magen? Vel, hvis det er bokstavelig talt bør du ta noe lakserende. Hvis det derimot er i overført betydning: Hurra!

Bokmerker.org har eksistert i snart fem år, og startet som en blogg med syv entusiaster under 25. På de fem årene har noen av oss bikket 25, noen har kommet til, noen har sluttet, vi har blitt nevnt i Dagbladet, vi har blitt nevnt i Vagant, vi har skrevet dårlige ting og kanskje til og med noen bra.

Ideen bak Bokmerker er at vi er mange som skriver under en paraply, slik at vi alle blir bedre. Vi gir hverandre tilbakemeldinger, har redaksjonsmøter litt for sjelden og prøver å være en pøl av inspirasjon. Vi får null penger for dette. Vi får noen leseeksemplarer, men stort sett må vi holde oss gående på luft og kjærlighet. Og så ser det sånn passelig okå ut på CV-en.

Denne høsten er vi noen nye og noen gamle, og vi skulle gjerne hatt to bokmerker til. Da er vi mange nok til å dekke hver ukedag, og det er fint. Er du ett av de nye bokmerkene? Det viktigste er at du er glad i å lese og å formidle. Noen i redaksjonen har litteraturfaglig bakgrunn, og det kan du ha – men det er fint hvis du har annen bakgrunn! Vi skriver på WordPress, og hvis du har erfaring med blogging er det et pluss. Manneandelen på Bokmerker og i bokblogging generelt er nitrist, så vi oppfordrer menn til å søke. Vi skriver om de temaene og bøkene som interesserer oss selv mest, så hvis du er voldsomt interessert i fantasy, lyrikk eller spansk samtidslitteratur er dette stedet å få utløp for det. Blogging gir også store friheter i formen, så hvis du vil lage podkast, lage tegneserier om leseopplevelser eller flytskjemaer vil vi gjerne ha det med!

Kan det være interessant for deg? Send en e-post til bokmerker KRØLL bokmerker.org og fortell litt om deg selv. Hva slags bøker leser du – og hvordan tenker du at du kan bidra på Bokmerker? Ta kontakt snarest!