Det lønner seg ikke for forlagene å ha pallevis med bøker liggende. Jeg kan gjerne ta en lengre litteraturinstitusjonsforklaring her, men jeg kan nøye meg med å fortelle at lagerplass og skatt på trykte bøker gjør at forlag ønsker å selge ut trykte bøker så kjapt som mulig. Det har en helt åpenbar bakside: Bøker blir utsolgt fra forlaget og trykkes ikke opp i nye opplag før etter en stund.

En derimot helt ypperlig effekt av dette, er at forlag og bokhandlere arrangerer salg. (internt kjent som kapitalfrigjøring…) 3.-5. september har både Aschehoug, Pax, Samlaget, Oktober, Spartacus og en drøss andre småforlag bakgårdssalg i Oslo. Åpningstider er sånn lagom 11–18.

Boksalg

Jeg forsøkte å ikke brenne av altfor mange penger, men fikk med meg en god dose til under 400 kroner: Marta Norheims Røff guide til samtidslitteraturen, Haruki Murakamis After Dark, Simone de Beauvoirs Det annet kjønn, Tove Ditlevsens Barndommens gate, André Bjerkes Morovers med Svein Nyhus’ fantastiske illustrasjoner, Gerd Brantenbergs St. Croix-trilogi, Tore Renbergs Farmor har kabel-tv / Videogutten, Audrey Niffeneggers Den tidsreisendes kvinne, Inger Hagerups memoarer Det kom en pike gående og en veldig lekker utgave av Tove Jansons Pappaen og havet.

Du kan selv fylle bokhyllene til en rimelig penge enten i Huitfeltsgate 15 (venstre pil) eller i Sehesteds gate (høyre pil)

kart