Da jeg var innom biblioteket (i Harstad) her om dagen så jeg et lite bokmerke ligge på skranken. Dette lille bokmerket fortalte meg at jeg kunne melde meg på og motta et dikt hver uke – helt gratis – og det er jo ganske fantastisk! Tilbudet er i regi av fylkesbibliotekene i Buskerud, Vestfold og Østfold, og jeg sier «tomlene opp!» og «jeg skal i alle fall melde meg på.» Det er jo ikke alltid like lett å finne fram til de gode diktene. det krever ofte litt mer av oss å plukke opp en diktsamling enn en roman. Noen ganger er det nesten som om folk er litt redd for å begi seg ut på diktgaleien, og jeg vet selv at det ofte er diktene jeg ser i aviser, blader og andre sammenhenger som gjør at jeg oppdager nye poeter. Problemet med den metoden er jo at man da må ta vare på avisa på en eller annen måte. Klippe ut diktet, skrive ned navnet, det blir plutselig litt mye og så glemmer jeg å gjøre det. Men med et dikt rett i innboksen slipper man det problemet. Det ligger jo der, for evig og alltid digitalisert og lett oppsøkbart.

Så dette er en oppfordring om å motta noe som ikke er spam, men heller kan gi et lite mentalt og litterært avbrekk i hverdagen. Man kan til og med melde barna på, for e-DIKTET tilbyr dikt for både barn og voksne. Blant tilbakemeldingene sier Tor Skauvli at dette er «et hvilested i cyberspace!», mens Beate Moldvær i Gubbeskogen barnehage i Moss forteller at hun benytter diktene fra e-DIKTET til høytopplesning og underholdning med stor suksess, så dette er et tilbud med uante muligheter.

Dikt til folket! –  meld deg på her.