Michelle Kerns byr på bokanmelderklisjebingo (The Examiner).

Siden sist er tilbake, og vi referer stadig mer hardtslående argumentene for e-boka, og gir deg det mest interessante fra de lesendes verden.

Dersom du enda er i påskemodus, men har gått lei Yatzy kan vi anbefale bokanmelderklisjebingo som et godt alternativ for hele familien.

De kreative oppfordres til å lage en norsk versjon.

Forfatterrollen

Dersom du ikke er på påskefjellet men heller har tilbrakt høytiden i byen, slik alle strengt tatt burde, har du kanskje fått med deg litt kinofilm. Polanski har gitt oss en ny film som virkelig tar ghostwriterens liv på kornet, i alle fall om vi skal tro den anonyme skribenten til The Independent. Han gir oss et innblikk i hvordan det er å skrive andres bøker uten å få den anerkjennelsen man fortjener, og konkluderer vel med at det er hardt arbeid, men relativt godt betalt.

Ewen McGregor er en plaget ghostwriter.

Karakteren i Polanskis SKYGGEN er en sympatisk mann, men dersom du er på leting etter filmer som portretterer forfattere slik de egentlig er, kan du ta en titt på Salons liste over ”Cinema’s greatest writer villains”.

Although King never cared for Stanley Kubrick’s adaptation of «The Shining,» it remains the definitive depiction of how writer’s block, self-pity and isolation – combined with one very evil hotel – can turn even the most mild-mannered family man into an ax-wielding maniac.

Poesi til folket

Bokmerkerredaksjonen elsker temating, og vi lar oss begeistre av Boklesebloggens dedikasjon til FNs poesiår. For å feire året og skape oppmerksomhet gir hun seg selv og andre en utfordring om å dele poesi hver søndag. Spørsmålene tar utgangspunkt i alfabetet slik at hun begynte på A for en uke siden, og i går tok hun for seg B. Det er litt vil-du-være-med-så-heng-på-stemning, og det liker vi. Pluss at vi gleder oss til Z, det blir fint.

Småplukk

Vi kan selvsagt ikke skrive en nyhetsoppdatering uten å nevne Min kamp, dette verket som har endret historien. Nå har man også laget kunst av den, sidene i boka har blitt omgjort i en skapende renselsesprosess. En kollektiv utfordring som nå kan sees på The Contemporary Jewish Museum i San Francisco fram til midten av juni.

Intelligent Life har startet en ny serie, Notes on a voice, der en forfatters stil blir enkelt analysert, først ute er Phillip Pullman. His Dark materials forfatteren begeistret oss for øvrig også denne uken med sin enkle uttalelse om at det ikke er en menneskerett å ikke sjokkeres.

Utover det sørger vi over at The Boring Store skal slutte å eksistere, men er forsiktig optimistiske med tanke på at det skal komme en film om Astrid Lindgren.

Bli tilhenger av oss på Facebook, da blir vi glade. Eller skriv et tips til oss på nyheter@bokmerker.org. Ha en flott påskekveld, og husk å lese selv om ferien er over.