Det er mye moro for librofile på nettet, gitt. Selv sitter jeg med masteroppgaven, og derfor blir surfing etter fine ting nærmest en plikt for at jeg ikke skal kollapse over word-dokumentet. Her er noe av det jeg har snublet over den siste tiden, virkelig hummer og kanari:

Jeg har store forventninger til den nye bloggen POLITIKK POETIKK PRAKSIS, som skal være en blogg om litteratur, politikk og forholdet mellom disse. Helt nyoppstartet, men med mange spennende skribenter i stallen.

Dagsavisens grundige slakt av den nye Sissel Kyrkjebø-biografien fikk meg til å fnise flere ganger. Nydelig utført arbeid:
Når det gjelder verden utenfor Sissel Kyrkjebø virker det som om forfatteren er på sin helt egen planet, der September When og Dance With A Stranger er store i utlandet og The Alarm lager «fantastisk musikk», mens Whitney Houston og Beyonce Knowles omtales som «syngedamer». I et kapittel som foregår i 1990 er vi «i en tid der halve presse-Norge og millioner av lesere» er «mer opptatt av hvem fotballspilleren David Beckham kan ha vært utro med enn selve fotballen» – i 1990 var David Beckham 15 år og spilte på Brimsdown Rovers.

På svenske Barnbokhandeln kan du kjøpe svenske barnebøker og stæsj fra svenske barnebøker til en utrolig rimelig penge. Pippi, Linnea i malerens hage, Gubben og katten, Albert Åberg… Det er mye bra her. Det eneste aberet er at jeg ikke alltid skjønner meg på hvor mye de skal ha i porto for herlighetene.

I forigårs fant jeg ut at det står over 150 i kø på Gunnar Staalesens nyeste på Bergen folkebibliotek. I Oslo, en by med dobbelt så mange innbyggere, står 49 i kø. Tilfeldig? Neppe.

Man kan gjøre mye rart med bøker, blant annet kan man kutte dem opp. Noen av disse var nye for meg – utrolig lekkert utført! Tipset fikk jeg fra Tehme Melck.

Jeg likte diskusjonen som oppstod mellom boknostalgikere og webforkjemperen Virrvarr på bokelskere.no sitt diskusjonsforum:
Men er det at du har et bånd til et objekt en så stor verdi at neste generasjon vil bli fattigere om de ikke har den tilknyttningen? Jeg ser jo at det er mer romantisk med en skrivemaskin enn en laptop, men jeg ville ikke byttet, uansett hvor mye bestefar var knyttet til sin.

Og har dere fått med dere spillelisten med sanger som handler om bøker?