I vår familie er enhver årstid quiztid. Det er likevel noe eget ved sommeren som gjør at man må ha en ekstra forsyning klar før ferien. Enten det er for å unngå krangling ved frokostbordet eller for å holde samtalen i gang i de sene nattetimer, er en quizbok et absolutt must. Her presenterer jeg et lite utvalg av det som finnes på markedet.
QuizQuizmesterens store spørrebok
5000 spørsmål fordelt på 200 runder
198 kr på Norli
Quizmesterens store spørrebok er tjukk. Her finner du spørsmål av allmenngyldig karakter som omfatter blant annet litteratur, sport, historie, geografi, TV, film, biologi og samfunnsfag. Spørsmålene kommer i en salig blanding, noe som gjør at det alltid finnes noe for alle i spørrerunden. Spørsmålene er riktig så gode, og det er masse å lære i denne boken, som allerede er testet som frokostquiz med godt resultat. Jeg spår at dette er sommerens hit.

Min første spørrebokMin første spørrebok
31 sider
Alder: 6-12 år
69 kr på Norli
Man skal tidlig krøkes. Min første spørrebok er beregnet på kommende quizmestere i alderen 6-12 år. Her får man spørsmål om hvor lego kommer fra, hvilken disneyfigur som ikke bor på land og hvem som var først på Sydpolen.

austen1So you think you know Jane Austen?
240 sider
94 kroner i Bokklubben
Denne quizboken fant jeg da jeg surfet litt rundt på nettet. Jeg har ikke prøvd den ut selv, men den virker som en gullgruve for kjennere av Austens verk. Boken inneholder enkle faktaspørsmål om karakterer og handling, men også tolkningsspørsmål som krever nærlesning av bøkene. Jeg klarte selvsagt ikke å holde meg, så nå er So you think you know Jane Austen på vei til postkassen min. Hurra.

kriminell spørrebokKriminell spørrebok
62 sider
39 kroner i Bokklubben
Kriminell spørrebok tar for seg fakta om krim i Norge så vel som i utlandet. Med kategorier som Agatha Christie, fra bok til film, kjente parhester og hardkokt krim, skulle det være noe for alle krimelskere i denne spørreboken. Det kan også være en fin måte å oppdage klassikerne på når man får spørsmål som ”Hva heter kristianiaetterforskeren i Jernvognen (1909)?”