Det er jo alltid dumt å spå om fremtiden, men det ser altså ut til at filmreklame for bøker, kall det gjerne boktrailere, er en ting vi kommer til å se mer og mer av. Jeg synes idéen er ganske kul; nemlig den at man skal kunne fange en boks «essens» i løpet av få minutter med bilde og lyd. Det er på en måte ekstremversjonen av filmadaptasjoner.

I går ble traileren for Mysteriet Ingeborg Køberav Ivo de Figueiredo lansert. Videoen er laget av broren til forfatteren, Jo Michael de Figueiredo.

Nå har jeg ikke lest boken ennå, og jeg skal derfor ikke analysere om reklamen har fanget bokens «essens» eller ikke. Men hvis den har det, er altså boken langt skumlere enn jeg hadde sett for meg da jeg hørte om den tidligere i høst. Jeg opplevde boktraileren ganske stressende på grunn av lydfilene og bildefilene som lå oppå hverandre i stadige skift, men jeg er jo også dårlig vant med skumle filmer. Gisken Armand derimot, som har fortellerstemmen, gjør meg helt ør av glede. Stemmen hennes passer så utrolig godt som oppleserstemme – jeg håper det er hun som skal lese lydboken!

Jeg er fortsatt spent på Ingeborg Køber. Men du og du som jeg gleder meg til Jane Austen Fight Club også…