Det er eksamenstid, så i stedet for å skrive et langt innlegg tenkte jeg og bare lenke til litt adspredelse på nettet.

Hark! A Vagrant ble lenket til på Facebook-gruppen vår allerede forrige uke, men det kan gjerne gjøres igjen. Mange utrolig morsomme striper, og en god dose litteratur- og historiereferanser for den observante leser. Les den eller vær en firkant.

Scary Go Round er dessverre tatt ned fra nettet, etter hva jeg ser, men oppfølgeren Bad Machinery er neste like morsom. Britiske tolvåringer kan faktisk være ganske gøy, og det hele har en magisk-realisme stil som plutselig kan overrumple deg. Litt varierende i kvalitet, men tegnestilen er i hvert fall interessant.

Bad Machinery er så snill og grei at vi raskt hopper til noe mer obskurt. Zebra girl er den absurde, barnslige, tankevekkende, spennende og uberegnelig fortellingen om Sandra, en ganske vanlig jente som blir forvandlet til en demon ved et uhell… Stripen starter noe ujevnt (med både tegninger og fortelling), men kommer overraskende ut på den andre siden som en seriøs grafisk roman med flotte tegninger. Oppdatering er det dessverre rundt to ganger i måneden.

Til sist må jeg nevne en klassiker blant nettserier, som kanskje ikke alle har lest likevel. Men in Hats er avsluttet for flere år siden, men den er fortsatt noe av det morsomste på nettet. Merkelige menn med hatter snakker om løst og fast, uten noen spesiell handling, men med bitende poeng. Anbefales på det sterkeste.