Dessverre blir dagens innlegg ganske kort, men i stedet for å visne bort i lengsel etter tegneserie-tirsdag kan man jo lese et par flotte nettegneserier. Det vil trolig døyve smerten.

Anders loves mariaAnders loves Maria er en svensk tegneserier med et voksende internasjonalt publikum. Serien skrives på engelsk med innslag av svenske ord, og handler hovedsakelig om to mennesker i 20årene som litt uventet skal ha barn sammen. Serien er noe såpete til tider, men ofte svært morsom og ganske tankevekkende. Forfatteren varier tegnestil radikalt for å skille mellom kapitlene, og viser imponerende beherskelse av mediet. Det kommer trolig en større anmeldelse av Anders loves Maria ved en senere anledning.

freak-angelsFreak Angels er Warren Ellis (se Transmetropolitan) nye serie om postapokalypsen. Nettserier av en såpass velrenommert forfatter er uvanlig, og av det jeg har lest er dette av Ellis vanlige kvalitet. Kansje ikke på høyde med Spider Jerusalems eskapader enda,  men har du litt tid på deg er det bare å benke seg for en grafisk roman på nett, dog kan ventetiden mellom kapitler bli lang.

Om du trenger noe mer morsomt er Starslip min nyeste favoritt. Pompøse romskipskapteiner, museumsvitser og romvesner med umulig fysiologi, samt en av tidenes morsomste metoder for stjernereise. Til sammen må det jo bli bra.

Neste uke er tegneserie-tirsdag forhåpentlig tilbake med nye anbefalinger.