De siste ukene har Tom Egeland, Bjarte Breiteig, Ian Rankin, Geir Gulliksen, Magne Hovden, Jan Kjærstad og Mala Naveen samlet musikk og laget spillelister i Spotify, alt på initiativ fra Aschehoug. I begynnelsen var jeg likegyldig til prosjektet – kanskje fordi jeg ikke visste hva jeg kunne forvente – men da jeg først begynte å høre på spillelistene, var de gull.

Jeg digger Mala Naveens liste fordi den er helt fantastisk å høre på mens man leser hennes roman Desiland. Sannsynligvis har hun hørt på en del av disse sangene mens hun har skrevet, og for meg ble opplevelsen helt komplett da jeg fikk denne blandingen av vestlig og indisk musikk som bakgrunn for lesingen.

Mens jeg har skrevet masteroppgave, har jeg hørt mye på Jan Kjærstads spilleliste for gutter som skriver om natten, som passer veldig godt for jenter som skriver om dagen også. Det er en godt tematisk spilleliste, som klarer å sette en veldig bra stemning.

Jeg har ikke hørt like mye på de andre spillelistene (Alle er tilgjengelige via Aschehougs profil), men de virker også umiddelbart gode. Jeg liker konseptet! Ønsker meg flere bøker som sender med en spilleliste over musikk som passer til lesingen. (Hvis du ikke har spotify, si fra i kommentarfeltet så kan jeg sende deg invitasjon.)

PS. Vi er nominert i Tordenbloggen i dag. Årets beste blogg skal kåres, og selv om man ikke vinner er det mange fine blogger å oppdage og utrolig fint å få hyggelige ord i kommentarfeltet! Så gakk hen og skriv litt, hvis du liker det vi holder på med.