I august kommer Haruki Murakami til Oslo og Litteraturhuset, ifølge Aftenposten. Ikke bare det. Det skal arrangeres en Murakami-festival hvor blant annet Frode Grytten skal holde et foredrag han har holdt to (eller var det tre?) ganger før med stor suksess. Det skal være flere dager med ‘Murakami-relaterte arrangementer’ og ‘et knippe norske forfattere’ skal diskutere Murakamis tanker i What I Talk About When I Talk About Runnning. Wow.

I følge Litteraturhuset nettsider har Murakami nettopp fullført «sitt storverk IQ84, en roman som har skapt tilstander i japanske bokhandler som nok får den hjemlige Knausgård-feberen til å blekne.»

Vi har tidligere oppsummert Murakamis verden, men ser frem til å høre Harukis oppsummering av sitt eget univers. Om vi får billett da. Det tviler jeg på. Kanskje det skal streames. Håper det.

Vi avslutter denne lørdagsposten med et sitat fra Gryttens nevnte foredrag om Japaneren:

Det er rart korleis Haruki Murakami, ein japansk forfattar, kan bli til ei kjærleikshistorie i den norske kroppen din, som narkotika injisert rett i årene dine, dop, snop, medisin, korleis Murakami går i blodet ditt, er ein svolt som blir stilt for kvar ny bok, men som så kryp kjapt tilbake.