Det er den tiden av året igjen. Tiden der det brenner i lommene, klør i øynene og pengene får bein å gå på. Det er mammutsalg. Jeg er enig med Kristin i at en gjerne kan slå seg litt løs ellers også, slik at fine folk får penger og skriver flere bøker. I år har samboeren og jeg forhåndsbestilt en haug bøker, her er noen av de jeg anbefaler:

Jonas Gardell: Tørk aldri tårer uten hansker, 1 Kjærligheten og 2 Sykdommen

Disse har Kristin også på sin liste, men jeg syns det er verdt å nevne de en gang til på denne bloggen. Triologien skildrer vennskap på en fantastisk måte, i tillegg belyser den HIV og tabuene rundt, noe jeg mener vi fortsatt snakker alt for lite om selv etter filmatiseringen av bokserien.

Roald Dahl: Eddap Liks

Les tittelen baklengs. Dette er en kjempesøt og morsom kjærlighetshistorie, skrevet på typisk Roald Dahl vis. Jeg ga den til min lillebror som lydbok da han var 8-9 og den ble spilt hyppig. Kanskje ikke den mes kjente, men fortjener absolutt en plass i bokhyllen. Passer kanskje spesielt godt til de som nettopp har lært seg å lese.

Tor Åge Bringsværd(forfatter) og Thore Hansen (Illustratør): Den store Ruffen boken

Jeg husker fortsatt første gangen jeg leste om Ruffen og den flygende hollender. De fine tegningene og den spennende historien, der man som leser får være med Ruffen ut i verden. Dette er en fin gavebok til dåpsbarn som de kan ha glede av når de blir eldre.

Jenny K. Blake: The Norwegian Hytte

Passer for alle som har forsøkt å forklare konsepte hyttetur i Norge for utenlandske venner. Eller som gave til entusiastiske hytteeiere. Jeg syns Blake ofte har veldig gode og gjenkjennlige poenger, samtidig som streken hennes er fin. Det er gøy å få et skråblikk på selvfølgeligheter jeg har vokst opp med presentert på en humoristisk og kjærlig måte.

Wasim Zahid: På liv og død

Wasim Zahid er kjent som twitterlegen og er også spaltist for VG Helg. Om du har lest VG Helg spaltene hans, vil du kjenne igjen stilen i denne boken. Den er fylt med anekdoter fra et legeliv med tilhørende refleksjoner. Boken gir et fint innblikk i hvordan det er å være lege.

Gunnar Tjomlid: Placebodefekten

Dette er en bok jeg har lyst til å gi nesten alle jeg kjenner. Rett og slett fordi jeg mener at flere burde kunne mer om kritisk tenkning, statistikk, alternativbransjen og hvordan vi mennesker er skrudd sammen til å la oss lure. Den er lettlest og underholdende i tillegg til å være lærerik.