Akkurat som Kristin har jeg også både handla, tenkt til å handle og lyst til å kjøpe dobbelt så mange flere bøker enn det jeg trenger (og ender opp med) på årets mammutsalg. Det hjelper at jeg er bokhandlerske og får litt rabatt, men ærlig talt – hvor mange bokhyller trenger en jente med biblioteket fem minutter unna arbeidsplassen? Ganske mange. Man veit aldri når man snør inne osv. Det er i hvert fall det jeg sier til meg selv. Så, de øverste bøkene har jeg kjøpt eller tenkt å kjøpe på årets mammutsalg, og de som står nederst er mine anbefalinger.

mammut2013

De to bøkene som fikk meg til å hoppe av glede på årets mammutsalg, er barnebøkene Hallo! Her er Jo! og Bella og Gustav. Herrejemini, som jeg leste de bøkene da jeg var liten. Mamma leste om Jo for meg, han spiste kjeks og huska og gikk i barnehagen. Jeg satt inntil mamma og hørte på. Bella og Gustav ble bestevenner på grunn av en telefon-tilfeldighet, og da Bella kledde seg ut som en heks (eller var det en gammel dame?) så var jeg så redd. Den krokete fingeren hennes ut gjennom lakenet og den spisse nesa. Men en gang til, mer Gustav og Bella.

Det blir nok en bunke til i morgen, ja. Og kanskje enda en uka etterpå. Det fine med bøker er jo at jeg alltids kan gi de videre når jeg har lest dem. Eller når de har stått her i noen år uten å bli lest. De går jo ikke ut på dato, akkurat.

Og med Frokost-boka, så kanskje jeg endelig blir en sånn tidlig morgen-person som jeg alltid har ønska å bli! Frukt og grovbrød, og en halvtimes lesetid hver morgen? Jeg lover å si fra hvis det funker.