Tro det eller ei, dette innlegget er ikke sponset. Jeg er bare den typen person som vil tvinge alle jeg kjenner (og ikke kjenner) til å gjøre det jeg synes er gøy, så de kan få det like gøy som jeg hadde det da jeg var der for noen år siden. Odda gir den perfekte atmosfæren for litterære arrangementer. Midt mellom fjord og fjell, i et koselig lite sentrum med en classy bygård og fabrikker. Møtet mellom det urbane og naturen gjør en kanskje litt melankolsk og jeg synes det ser så styggfint ut i norsk natur. På grunn av fjellene føles det litt trangt og innestengt, samtidig som det er veldig vakkert, og for meg får det livet til å virke viktigere og setter meg i et litt undrende og reflekterende humør som går veldig bra sammen med bøker. Hvis du lurer på hva et symposium er kan du finne det ut ved å lese Platon, eller du kan lese om det her.

frode_i_oddaimg_5839De to bildene over er hentet fra litteratursymposiet sine hjemmesider.

Symposiet arrangeres fra 12.-16. oktober og du kan lese mer om programmet her. De har dessuten en podcast du kan finne ved å søke på «litteratursymposiet» i iTunes Store.

 

14467083_1191805514215003_1738943121_oHar du ikke har mulighet til å dra, vil du kunne lese en liten rapport om symposiet her på Bokmerker av Fredrik Hagen. Han er født og oppvokst i Odda, jobber som redaktør for diktfanzinen Forsvinningspunkt og som poesiformidler på Litteraturhuset i Bergen. Han har dessuten lovet å highjacke instagramkontoen vår under festivalen. Så stay tuned.