De færreste har kanskje reflektert over at den internasjonale Grand Prix-festivalen skal foregå på Fornebu om to uker, men det er altså fullt styr og rosa tullball over hele verden allerede nå. I den forbindelse melker turistnæringen Grand Prix-kua, og alt som foregår skal på en eller annen måte relateres til bøker. Men hey, er det moro, er vi med, og for litteraturinteresserte i Østlandsområdet kan det være ting å få med seg:

Deichmanske bibliotek, hovedfilialen, har SingStar hver dag i åpningstiden, og onsdag 26. mai er det foredrag om byutviklingen i Oslo ved arkitekt Peter Butenschøn.

Deichmanske bibliotek, Furuset filial varmer opp til ESC (joda, her er vi så innmari internasjonale) med musikkfilmer 28., 29. og 31. mai, med gratis inngang. Filialen på Holmlia arrangerer 26. mai Holmlia Grand Prix, og de har også en musikkquiz på sine hjemmesider. Vinneren trekkes 27. mai.

28. mai kommer helten vår til Nasjonal Jazzscene med Egil Kapstad Trio for en kombinasjon av jazz og lyrikk. Og helten vår, det er selvfølgelig Jan Erik Vold. Jeg er litt usikker på om han er klar over at han er med på et Grand Prix-arrangement, og hva han egentlig ville ha syntes om det, men hey! Tenk om han dukker opp i paljetter!

Hele programmet finner du her.