For ikke så lenge sia skreiv vi om litterære tatoveringer (og vi tar gjerne imot bilder av litterære tatoveringer som måtte befinne seg på våre leseres kropper og/eller på kropper dere måtte komme over), og nå vandrer vi videre til et beslektet emne: T-skjorter med litterære trykk.

Det her lenge vært helt normalt for musikkfans å bære yndlingsartistene sine på brystet. Men det har liksom ikke vært så vanlig for boknerdene å fronte sine litterære helter og forbilder på samme måte. Vi har boka, såklart; musikknerdene ikke akkurat kan sitte rundt på busser og benker og stirre på cd-plata si i timesvis, men vi blir jo også til slutt ferdig med boka, eller med våre favorittforfattere, og hva skal man da gjøre? Hvordan skal man da vise tilhørighet og få kred-nikk fra de som skjønner hva du liker og hvor utrolig bra det er?

Svaret er enkelt: Ta på deg ei t-skjorte! Du kan vandre rundt med Jack Kerouack på brystet,  vise din hang til angstfylt poesi med Sylvia Plath eller dine klare framtidsplaner etter endt master i litteraturvitenskap. Folkens, det er på tide å ta (pop)kulturell-referanse-t-skjorta tilbake! Selv hadde jeg lett gått for denne, i alle fall om jeg var født et år tidligere (altså i 1984, for en ekte 2-i-1-effekt). Og når jeg bare får lest ferdig Mesteren og Margarita har jeg skjorta til å bevise det klar:

For øvrig ser jeg glatt for meg at en stilisert versjon av denne dukker opp på ei t-skjorte nær deg. Any day now!