Tidligere i år leverte Knut Strand en masteroppgave om litteraturkritikk og Internett på medievitenskap på Universitetet i Oslo. Denne uken er masteroppgaven tilgjengeliggjort på nettet, og jeg har lest en del. Burde sikkert ha lest alt, og det er også planen. Men som den travle, dog selvopptatte, sjel jeg er, har jeg lest mest de delene som handler om meg selv og Bokmerker.org.

Strand starter oppgaven med å sitere Vagant 4/2011, det bladet der Bernhard Ellefsen kritiserer bokmerker.org og alt vi står for. Det er til dags dato blant den kjipeste kritikken jeg noensinne har fått. Snart tre år etter kjenner jeg fortsatt at det gjør vondt. Vi i bokmerker-redaksjonen skrev ingenting utad den gangen. Vi skrev mye internt, tro dere meg, men alle «offentlige uttalelser» ble så fjerne. Men flere andre gjorde det, og Strand redegjør for debatten som fulgte. Det er spesielt å lese om det som preget mitt eget liv i et akademisk arbeid. Det er sikkert sunt. Skulle ønske jeg ikke syntes det var så kjipt.

Men men. Sånn går det når man stikker nesen frem. Jennifer Aniston får førstesidenyheter av sine hjertesorger og jeg får en liten hviskis i ekstremt begrensede kretser.

Anbefaler å lese masteroppgaven hvis du er interessert i hva dette med litteraturblogging kan være.