IMG_0202

Hvem er du, hvor bor du, hva gjør du?

Ifølge start.no og «Hvem er du i Friends?» er jeg Ross. Jeg kommer fra Ålesund, bor på Hauketo utenfor Oslo, har en mastergrad i litteraturformidling og jobber i bokhandel.

Hvilket forhold har du til litteratur?

Litteratur er virkelighetsflukt, og en måte å tenke, og erfare verden på. Jeg går aldri noe sted uten minst en bok.

Favorittforfatter?

Daniil Kharms.

Den siste boken du leste og likte?

Jeg leste nettopp Ild til oss av Kristian Bergquist, og den likte jeg veldig godt. Jeg leser altfor sjelden diktsamlinger, og tenker hver gang at jeg må gjøre det oftere.

Den siste boken du leste og hatet?

Jeg hater jo ikke bøker, da, tror jeg. I hvert fall leser jeg ikke bøker jeg hater. Den siste jeg la fra meg fordi den skuffet meg, var Go Set a Watchman av Harper Lee. Fordi, ja, jeg vil heller lese om igjen den vellykkede versjonen av den boka.

Hva har du lyst til å skrive om på Bokmerker?

Jeg har lyst til å dele begeistringen min over bøker som har vært store leseropplevelser for meg. Og så har jeg lyst til å benytte muligheten til å øve meg på å skrive anmeldelser. Jeg kommer antakelig til å skrive mest om samtidslitteratur, siden det er det jeg leser mest.

Hva leser du nå?

Nå holder jeg på med tre bøker samtidig. På nettbrettet leser jeg Kjærlighetshistorie av Gine Cornelia Pedersen og Usynlig for verden av Odd W. Surén. På nattbordet ligger en ungdomsbok: Vi var løgnere av E. Lockhart.