For å feire at vi har fått inn noen nye, flotte skribenter her på Bokmerker tar vi en leserundersøkelse som vi har lånt fra Bokhora og oversatt til norsk. Her får man i alle fall et lite innblikk i hvem disse nye ansiktene er.

1. Hvilken bok leste du sist?

Crash av J.G. Ballard (nesten ferdig!)

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?

Har begynt å lese på Solaris Korrigert av Øyvind Rimbereid, Manhattan Transfer av John Dos Passos, og Stoner av John Williams samtidig. Angrer litt på det. Og jeg har fortsatt noen sider igjen av Crash!

3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?

Mannlige, dessverre. Skal skjerpe meg.

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?

Hm, teller aldri, men hender vel at jeg gjør meg opp en mening om hvor mye av boken jeg har igjen. Spesielt hvis boken er kjedelig.

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv.)

Har lest mye klassikere og lite samtidslitteratur, men tenker å endre litt på det. Når det gjelder samtidslitteratur velger jeg bøker utifra anmeldelser eller gjennom tips fra personer jeg stoler på. Klassikerne er jo allerede etablert i en kanon, og dermed er på mange måter valget gjort av noen andre.

6. Når er en bok for lang?

Parallelle Historier av Péter Nádas er for lang. Ellers er vel en bok for lang når jeg begynner å sjekke hvor mye jeg har igjen. Eller når jeg lukker den etter kun å ha lest halvparten. Men det kan også simpelthen bety at den var dårlig.