For å feire at vi har fått inn noen nye, flotte skribenter her på Bokmerker tar vi en leserundersøkelse som vi har lånt fra Bokhora og oversatt til norsk. Her får man i alle fall et lite innblikk i hvem disse nye ansiktene er.

Oliver har presentert seg her, så da følger jeg bare på.

1. Hvilken bok leste du sist? 

Akkurat nå leser jeg Swahili for the brokenhearted av Peter Moore, i et behov for å reise uten å ha tid. Boka jeg fullførte sist var Kunsten å være kvinne av Caitlin Moran. Er det litt flaut at jeg måtte inn på bokelskere.no for å sjekke hvilken bok det faktisk var?

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?

Først skal jeg helst fullføre Swahili for the brokenhearted, men jeg har en tendens til å parallell-lese dermed er det ikke fritt for at jeg kanskje starter på Norges Uskrevne Lover av Egil Aslak Aursand Hagerup før jeg er ferdig. I tillegg leser jeg visst (altfor lite flink til å bruke bokappen på nettbrettet) Kvinnereisen – Møter med feminismens tenkereav Birgitte Huitfeldt Midttun.

3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?

Jeg har faktisk ikke sjekket, men magefølelsen sier det er flest menn der. Som er synd, da flere av mine favorittforfattere er kvinner.

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?

Om jeg begynner å telle hvor mange sider jeg har igjen av en bok, da er det en bok jeg ikke liker. Altså et heller dårlig tegn. Jeg tenker mer «jøss, er jeg halvveis alt?».

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv.)

Jeg har egentlig en egen liste, men den er forlagt en plass. På den står det bøker jeg har tenkt til å lese, gjerne har kjøpt fordi jeg tenkte jeg skulle lese den snart. Rekkefølgen endres ofte etter hvilken bok som leses akkurat nå, for det påvirker sjangervalg og språkvalget videre. Lista er inspirert av bokomslag, egne interesser, blogger og anbefalinger fra venner.

6. Når er en bok for lang?

Om jeg ikke liker den. Øya av Victoria Hislop var for  lang, eneste grunnen til at jeg fullførte var at jeg tenkte jeg måtte fullføre for å kunne kritisere den. Ellers syns jeg Moby Dick og Jonathan Strange & Mr. Norell var for lange, men på hver sin måte og ikke på samme måte som Øya.

7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?

Jeg leser helst på engelsk om det er orginalspråket, men litt avhengig av hvem som er forfatter. Brant meg litt på Caitlin Moran på norsk nå nylig. Litt avhengig av tilgjengelighet også.

8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?

Dyttet The Perks of Being a Wallflower på samboer’n.

9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?

Jeg er nok alt for lite flink til å gi opp en bok, fullførte både Øya og Moby Dick, sistnevnte brukte jeg 3 år på eller noe. Siste jeg la fra meg var Prosessen av Kafka, fortsatt ikke passert side 10.

10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?

Fantasy og sci-fi er det en del av, men jeg vil ikke kalle det overrepresnetert. Fagbøker er det også mye av, men mest fordi samboer’n og jeg er i samme felt. Finnes ikke? Jeg har lite vampyr-romaner, men det er kanskje ikke en sjanger?