For å sparke høsten i gang her på Bokmerker tar vi en leserundersøkelse som vi har lånt fra Bokhora og oversatt til norsk. Kopier gjerne til din egen blogg eller svar i kommentarfeltet!

1. Hvilken bok leste du sist?

Doktor Proktor og verdens undergang… kanskje. Jeg har lest de to første Doktor Proktor-bøkene med fryd, og denne (nummer tre) var også morsom – selv om jeg synes de to første er bedre.

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?

Jeg holder på med Mid-life av Joe Ollmann, en amerikansk tegneserieroman jeg plukket med meg fra biblioteket.

3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?

Uten å ha telt regner jeg med at det er flest bøker av mannlige forfattere, men tror jeg har høyere kvinneandel enn mange andre.

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?

Alltid. Teller alltid. Boken kan være så god den vil, jeg teller alltid ned til den er slutt. Sikkert ikke sunt.

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv)

Det er så forskjellig, men kanskje først og fremst bøker jeg snubler over på biblioteket. Dessuten hører jeg gjerne på Bok i P2 og følger med på hva som kommer ut i Norge.

6. Når er en bok for lang?

Det går et skille rundt 500 sider – det skal mye til at jeg plukker opp noe der. Og blir det mer enn 700, da må det virkelig være noe spesielt!

7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?

Nei, egentlig liker jeg best norsk, faktisk. Jeg tror mange overvurderer engelsken sin – jeg merker i alle fall at jeg får med meg mer på morsmålet. Men jeg leser like gjerne bokmål som nynorsk.

8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?

Jeg var veldig begeistret for The fault in our stars av John Green, den anbefalte jeg til mange. Siste boken jeg virkelig anbefalte til ALLE var Ekstremt høyt og utrolig nært. Av den anbefalingen lærte jeg at til og med fantastiske bøker passer ikke for alle.

9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?

Ja. Ganske tidlig. Jeg nekter av Per Petterson var vel den siste jeg gav opp – sånn fem prosent uti.

10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?

Barnelitteratur er det mye av. Jeg har ikke noe fantasy, og veldig veldig lite krim.