For å feire at vi har fått inn noen nye, flotte skribenter her på Bokmerker tar vi en leserundersøkelse som vi har lånt fra Bokhora og oversatt til norsk. Her får man i alle fall et lite innblikk i hvem disse nye ansiktene er.

1. Hvilken bok leste du sist?

Livet til en Norsk bo$$ – Anders Kranmo Smedstad AKA Oral Bee. Dette er noko av det morsomste eg har lest dei siste åra. Enten forstår du Oral Bee eller så forstår du han ikkje. «Du gjør det big, jeg gjør det Trine Skei Grande«. Hilarious. Oral Bee er noregs svar på Andy Kaufman.  Foruten denne har eg akkurat slengt meg på Innsirkling 1 og 2 (late to the party ja). Eg er akkurat ferdig med den fyrste og ja, det er vondt å lese. Om nokon kan skildre tystnad så er det Carl Frode Tiller.

2. Hvilken bok skal du begynne på nå?

Solgt – Amund Fjeldstad og Digte 2014 – Theis Ørntoft. Den fyrste les eg fordi eg bedriv verdas (mentalt) tøffaste yrke: Dør til dør-salg. Send meg eit røyksignal om du er interessert i optiske røykvarslarar eller vink om du treng nokre bevegelsessensorar som oppdagar kjeltringar. Ørntoft-boka har eg lånt på biblioteket fordi den har fått så mykje skryt, og eg føler eg må lese den. Det er ofte eit dårleg utgangspunkt, men me får sjå.

3. Er det mest mannlige eller kvinnelige forfattere i bokhyllen din?

Mest mannlige, men fleire kvinnelige ettersom åra går.

4. Teller du alltid hvor mange sider du har igjen av en bok, eller tenker du «nå har jeg kommet en fjerdedel/halvparten» eller lignende?

Av og til, men det er mest med bøker som eg har bestemt meg for å fullføre, sjølv om eg ikkje er så begeistra for dei.

5. Hvordan velger du hvilke bøker du vil lese? (For eksempel omslag, tips fra venner, anmeldelser, topplister, blogger osv.)

Bokmeldingar, kompisar, podcastar, samt sniklytting på offentleg transport.

6. Når er en bok for lang?

Når det vert keisamt.

7. Leser du like gjerne på engelsk (hvis det er originalspråket) som på norsk?

Les gjerne på engelsk, men det er ikkje eit «must» for meg. Eg les gjerne den oversatte versjonen. Men dersom det er ei bok eg har brukt lang tid på å finne, og den er engelskspråkleg, vil eg oftare lese den på originalspråket.

8. Hvilken bok var den siste du bare måtte overtale ALLE vennene dine til å lese?

På vgs. plukka eg opp The Diceman (Terningmannen) av Luke Rhinehart (George Cockroft). Eg vart sjukt fascinert av den då eg var 18 år og prakka den på minst 4-5 kompisar.

9. Kan du slutte å lese en bok hvis den er kjedelig? I så fall – når gir du opp?

Ja det kan eg. Kva tid som helst.

10. Hvilken sjanger er overrepresentert i bokhyllen din – og hvilken finnes ikke?

Har mykje diktsamlingar, og lite krim. Litt sportsbøker og medievitskap-pensum fins der også.