Jeg har bestemt meg for at nå må jeg begynne å lese krim. Det er PINLIG å ikke vite hva folk snakker om, og det er teit å gå glipp av gode leseopplevelser bare fordi jeg ikke leser bøker som er svarte utenpå.

Men er det Frelseren som skal overbevise meg om at jeg egentlig er en krimleser (noe jeg tror jeg er?). Eller Ti små negerbarn, Menn som hater kvinner eller Nattefokk? Jeg ønsker tips!

Kriterier:

– Jeg er uvanlig lettskremt, og orker ikke noe som minner om thrillere. Dessuten er jeg allerede redd for mørket, besatte mennesker, spøkelser og skogen. Trenger ikke bli mer skremt av det.

– Jeg er ikke så begeistret for det svenskene kaller deckare, altså krimromaner hvis hovedperson er etterforskeren. Jeg har lest Tyvene av Knut Faldbakken og holder på med Marions slør av Roy Jacobsen, og er ikke overvettes begeistret for noen av dem. Dyktig etterforsker, men med personlige problemer? Ikke min kopp te.

– Jeg liker ikke blod og gørr.

– Jeg liker tøffe damer.

Køyr!