Jeg følte at jeg var riktig behersket i Skottlands bokhandler, men dette er hva jeg kom hjem med:

bokshopping

Jane-A-Day

En femårsdagbok med et Jane Austen-sitat hver dag. Har hatt femårsdagbok tidligere (fylte ut fire og et halvt) og er nå klar for å prøve på’n igjen. Søsteren min smugleste den ikke på turen, fordi hun trodde det var Gideons bibel.

We are all completely beside ourselves, Karen Joy Fowler

Kjøpt på en kiosk fordi den så så fin ut. Det stemte. Brukte mye av ferien på å lese eller tenke på denne. Innlegg kommer!

Shock of the fall, Nathan Filer

Fikk halv pris på denne, og likte det jeg så og leste på coveret. Observante lesere kan se at trær på forsiden åpenbart er min greie når jeg skal velge bøker.

Boooks, Murray McCain og John Alcorn

Hadde ikke hørt om denne før, men åpnet den i butikken og falt for den Monthy Python-aktige tilnærmingen til hva en bok er, og hva slags ord du kan finne i den. Boken ble først publisert i 1962.

I can fly, Ruth Krauss og Mary Blair

Et opptrykk av en «Little Golden Book», som tydeligvis var en greie i USA på 50-tallet. Nostalgisk og koselig bok om en jente som kan gjøre ALT!

Cover til Kindlen min

Har hatt lesebrettet mitt i en vott (det forrige hadde en ullsokk), fordi jeg ikke har funnet det riktige kindle-coveret. Det fant jeg i Edinburgh Castle. Rååååsa og kongelig på en gang!

Sense & Sensibility – an opposites primer, Alison Oliver

Dette er en BabyLit-bok, der klassikere gjøres som bøker for babyer. Jeg elsker Sense and sensibility, og det er ikke helt tilfeldig at halvannetåringen min heter Ellinor, for å si det sånn. Hun ble også grundig utprøvd denne på. Hun elsket den ikke, men pekte og bablet nå litt. Mistenker at BabyLit-ene er mest for litteraturviterforeldrene og mindre for litteraturviterbarna…

Maps activity book, Aleksandra Mizielinska og Daniel Mizielinski

En aktivitetsbok basert på samfunnsgeografi! Lekkert utformet med oppgaver som «Tegn nasjonalrettene fra disse landene», «Fargelegg en rute per 100 000 innbyggere» og lignende? Den har jeg kjøpt til Ellinor, og regner med at den blir aktuell om ca. 10 år. Skuffelsen hvis hun ikke blir en geografinørd er til å ta og føle på.

Butterflies in November, Au∂ur Ava Ólafsdóttir

Ikke hørt om før, men den lå så nydelig utstilt i den sjarmerende bokhandel Golden Hare at jeg plukket den med. «It’s been a tough day. She’s been dumped. Twice. She’s accidentally killed a goose. And now she’s suddenly responsible for her best friend’s deaf-mute son. But when a shared lottery ticket turns the oddly matched pair into the richest people on Iceland, she and the boy find themselves on a road trip across the country.» Lovende, og ganske aboutaboyete.

Shh! We have a plan, Chris Haughton

Da jeg shoppet i Irland for fire år siden fant jeg A bit lost av Chris Haughton. Jeg elsket den, og er glad Fortellerforlaget fikk den oversatt til norsk. Den nyeste boken hans hørte jeg faktisk først om fra barnehagen til mannen min, som rapporterer at barna ler seg skakke av den. Leste den i butikken. Den skuffet ikke.

Konklusjon

Jeg vet at mange bokbloggere, vår egen Bokmerker-Rose deriblant, har problemer med å ha for mange bøker stående ulest på hylle. Jeg har faktisk ikke det problemet. Jeg har nok bare en 20-30 bøker jeg ikke har lest, og noe må man da ha å velge blant. Jeg tror denne utvidelsen er bare til det gode – og forhåpentlig lest ut i løpet av høsten!