Internett, ass. Ikke bare er det fantastisk tidsfordriv, men det blir altså ordentlige bøker av det også. Det er ikke noen nyhet at internett har ført til at prosjekter får oppmerksomhet de vanskeligere ville fått om alt skulle gjøres på gamlemåten. Folk blogger, tegner, viser frem, diskuterer og oppdager via internett. Ville ikke livet ditt vært fattigere uten LOLcatz? Vel, nå kan du kose deg med dem offline også, det har nemlig utkommet en bok full av dem. Andre kjendis-katter på nettet er Simon’s cat, og dette har også blitt bok. Men først var det mulig å se det på Youtube. Se her, da:

Kristin skrev for en tid tilbake om norske forfatteres twitter-kontoer, og en annen twitter-kjendis er Justin Halpern, mannen som flytta hjem igjen som en dumpa 28-åring, og helt tilfeldig begynner han å skrive ned farens utsagn, av typen:

I’m not eating something called ‘pizzalicious’. That’s not even a fucking adjective. You can’t just add ‘licious’ to nouns. That’s bullshit.

Først twitter-konto, og nå, mine damer og herrer, er det blitt en bok.

Her hjemme i Norge er det ikke mange månedene siden Regine Stokkes blogg utkom i bokform, etter hennes siste ønske. Hadde det ikke vært for internett, hadde vi kanskje aldri fått lese historien om Regine. Internett er fullt av flotte folk, til tider litt for fullt, jeg tar meg selv i å skumlese selv de fineste bloggene jeg vet – og noen ganger vil jeg bare gi opp hele internett, si opp abonnementet mitt og bare bruke pc’en til å skrive. Men hvordan skulle jeg da oppdage ting som Joey Comeau, den ene halvdelen av A softer world og hans siste bok, som er fantastisk, One bloody thing after another.

Internett er som å bevege seg rundt i verdens største bibliotek, og vite at 300 000 av dine favorittbøker er rett rundt hjørnet, men du har ikke tid eller liv nok til å oppdage alt sammen. Derfor må man velge. Når jeg ikke tenker så mye, så går det bra. Jeg prøver å se på det som et luksusproblem.