Disneyland og Asterixparken eksisterer allerede, så det skulle bare mangle. Selvsagt måtte Harry Potter få sin egen fornøyelsespark. Om ikke annet så for å tyne ut siste rest av lommepenger av fansen. 18. juni åpnet parken med fyrverkeri og stor ståhei. Parken skal inneholde live size kopi av Hagvorts og Hogsmeade. Du kan kjøre berg-og-dal-bane, drikke butterbeer og prøve tryllestav hos Olivander.

Hva skjer med snø på taket midt på sommeren?

Likevel er ikke Slates anmelder overbevist – magien mangler visst. Næh? Tuller du? Hele ideen er jo absurd! En park bygget på mekanikk kan aldri produsere magi. Litteraturen viser sin overlegne styrke i det denne parken ikke klarer å levere. For, sorry folkens, det er kun i bøkene og fantasien at magi faktisk finnes, og det er her den vil være mest levende. Nærkontakt av fjerde (eller var det tredje) grad vil kun forringe følelsen av magien er tilstede. Det er basic kunnskap at litterære univers ikke blir mer virkelig av å se shortskledde turister med kamera på magen åle seg frem mellom pappkulisser og souvenirbutikker.

Håper jeg aldri trenger å sette mine ben i denne parken. La bøker være bøker og slutt kommersialiseringen, vær så snill!