Knut Hamsun (1859-1952)

Du trodde kanskje du var kvitt snakket om Knut Hamsun idet vi trådte inn i det nye året? Da tok du skammelig feil. Nå kommer nok et lass skittentøy opp i lyset.

Knut Hamsun synes å være enhver 1800-talls avisredaktørs våte, tabloide drøm. Og en mer kontroversiell mann skal man lete lenge etter i Norges rike. Hans tilknytning til nazismen, tiden på sinnsykehus og forholdet til konen Marie Hamsun har gått som en kvern det siste året. Nå kommer det mer. Tidligere i dag åpnet nemlig Nasjonalbiblioteket en pakke inneholdende en rekke kjærlighetsbrev mellom Knut Hamsun og en tidlig flamme, Lulli Lous. Brevene skal bevise at de to fortsatte korrespondansen etter det angivelig stygge bruddet mellom dem i slutten av 1890-årene.

Pakken med brevene ble levert til Nasjonalbiblioteket for 50 år siden av Lulli Lous selv. Den skal også inneholde et telegram og flere bilder.

Kulturministeren er begeistret, hamsunbiograf Ingar Sletten Kollen sier dette er Hamsun på sitt verste. Og slik går dagene. Når verken Tone eller Aksel stiller til intervju, får man nøye seg med gamle kjærlighetsaffærer for å stille nygjerrigheten. Godt nytt år!