Dere husker kanskje at jeg i desember 2011 krøp til korset og innrømmet min pinlige hemmelighet: TVen hadde tatt over det som før var lesetid. Vi var mange som hadde opplevd det samme, enten det var TV, dvd-filmer/serier, podcasts på mobilen eller Twitter som var tidstyven, så valgte vi altså bort bøkene til fordel for enklere, mer umiddelbar (?) underholdning. Hvordan har det gått med meg siden?

2012 har vært i drøye tre måneder og jeg har lest 13 bøker. Det er rett i underkant av en i uka, så det er jo ikke så verst, men med tanke på at jeg gjerne vil bikke 100 leste bøker når vi sier hallo til 2013, eventuelt Verdens Undergang som mange kanskje kaller det, så bør jeg jo få opp farta. Skjerpe meg. Slutte å grine. Ta meg en bolle.

Til info så er forholdet bøker lest og tv-seriesesonger sett 1:1. 13 sesonger, 13 bøker. Jeg bruker altså like lang tid på å se en sesong av en tv-serie som på å lese en bok. Hadde jeg bytta ut de 13 sesongene med bøker, så hadde jeg vært oppe i 26 leste bøker nå. Ikke dårlig! Men jeg hadde ikke fått med meg at Bones og Booth hooka opp, at Veronica Mars og Logan blei sammen og gjorde det slutt igjen, at the notorious Hank Moody ødela alt for seg sjæl nok en gang eller at de fabelaktige ungdommene på The Upper East Side la kjepper i hjulene for hverandre og posta det på Gossip Girl-nettsida etterpå.

MEN! Jeg er ikke fornøyd! Og sannelig er det ikke flere som leser for lite og prøver å gjøre noe med det. Johanna K fra Bokhora.se har gitt seg selv en utfordring, nemlig 30-minutters utfordringen. En enkel regel: Å lese 30 minutter (eller mer) hver dag.

Jeg er ikke dårligere enn at jeg ser på bokhaugen min, tar frem lesebrillene og setter i gang. Er dere med meg?