Det kan alltids være greit å ha noe annet å titte på når du har vært gjennom hele Bokmerker-arkivet. Tidligere tips til internett-eventyr ligger i kategorien Nettsider, her kommer seks nye:

1. Den nyopprettede listen Bokbloggene gir deg lenker til Norges bokblogger. Den er et godt utgangspunkt – selv om jeg personlig gjerne skulle hatt et lite avsnitt eller utdrag, beskrivelse eller tegning av de forskjellige sidene, slik at man har noe å gå etter før man trykker løs. Kanskje noe å ta med videre?

2. Den ikke fullt så nyopprettede listen over Bokbloggar från A till Ö tar for seg svenske bokblogger. Når man ser lengden og kvaliteten på den listen må man bare minne seg selv på at de er dobbelt så mange som oss, og dessuten er vi best på ski. Så det så.

book_autopsies_033. Her er noen flotte bilder av det de kaller «book autopsies» (bokobduksjon ville vel vært den norske oversettelsen?). Denne siden er kanskje ikke noe for dem som har et hellig forhold til bøker og ikke vil lage eselører og ikke en gang tenke på å klippe i den. For oss andre er den ganske stilig.

4. Jeg har enda et tips til dem som ikke har noe imot å spikre eller klippe i bøker: Recycled books, brukt som bokhyller for flere bøker (som fortrinnvis ikke er ødelagt)

5. Hvis du ikke finner boken du skal ha i bokhandelen eller på biblioteket, og særlig hvis den er utsolgt fra forlaget, kan du prøve deg på antikvariat.net. Her kan du søke etter bøker på alle antikvariater i hele Norden, og få lange lister over hvor den aktuelle boken befinner seg og til hvilken pris.

6. Bookworm er et morsomt lite spill, hvor du skal sette sammen bokstaver og danne engelske ord. Det beste er egentlig titlene du får etterhvert som du greier nivåene: etter å ha vært Assistent Librarian kan du bli både Book Seller og Master Librarian. Jobbene i litteraturmarkedet er ikke så mange, og da er det jo greit å ha noen fiktive å falle tilbake på…