Midt i alt snakket om mislykkede e-boksatsninger, og hallelujastemning i kindlegjengen er det mange som gir den tradisjonelle, trykte boka de leser en ekstra klem. Hva kan vel teknologien tilby mot lukten av en nytrykt bok, eller det myke omslaget til en hyppig lest favorittbok. Men i morgen, mandag, er det mulig å få se hva teknologien har å tilby det litterære utover et hendig elektronisk format. Da lanseres Electronic Literature Collection, Volume 2, på Bergen offentlige bibliotek.

Elektronisk litteratur «utnytter teknologi til å skape språkkunst som ikke er mulige i trykte bøker», for eksempel gjennom å gjøre leseren aktiv i verket, eller lage bevegelser og endringer i tekster, med animasjon, lyd og video. Volum 2 inneholder blant annet ny digital poesi, hypertekst fiksjon, interaktiv fiksjon, og multimedia dokumentarer.

Lanseringsprogrammet er delt i to, fra 14.00-16.00, vil Electronic Literature Collection, Volume 2 presenteres av redaktørene, etterfulgt av en debatt mellom dem og redaktørene for den forrige antologien Electronic Literature Collection, Volume 1. De vil diskutere prosessen med å velge ut og kontekstualisere verk for de to antologiene. På kvelden, fra 19.30-21:30, skal det være opplesning og opptredener med tekster fra antologien, ledet av Audun Lindholm fra Vagant.

For tiden blir det også vist elektronisk litteratur på biblioteket, og bilder av noe av det kan sees på bibliotekets facebookside.