Jeg leste denne anbefalingen av boka The rules of civility fra 2011 på bloggen bokhora.se og i tillegg til at jeg fikk lyst til å lese boka, så så omslaget så kjent ut. Det tok meg bare noen sekunder å se for meg hylla nærmest kassa i bokhandelen hvor jeg jobber, der de engelske klassikerne våre står. The Great Gatsby, tenkte jeg. Og ganske riktig. Boka som står på tredje hylle ovenfra, frontet helt til høyre i klassikerhylla vår har samme cover som denne boka.The Great Gatsby

Det er ganske vanlig at bokcovere har bilder hentet fra diverse databaser og at det dermed fort kan bli flere bøker med samme cover, men jeg syntes det var ekstra morsomt at nettopp disse to bøkene hadde fått samme forside. Som dere kanskje har lest i anbefalingen til Johanna L, så minner bøkene ganske mye om hverandre. Var dette tanken til de som lagde coveret, eller var de uvitende om sammentreffet?

Uansett, jeg har ikke lest The rules of civility, men jeg leste The Great Gatsby med stor glede på litteraturstudiet, og husker fortsatt foreleseren vår som snakket i 20 minutter om den aller siste setningen i boka. Den kan fortsatt gi meg frysninger på ryggen. Og siden det nå snart blir storfilm med Leonardo DiCaprio i hovedrollen, så er det vel bare å børste støv av din gamle utgave, uansett forsidebilde, logge deg inn på bibliotekets nettsider for å reservere den eller stikke innom en bokhandler som veit hvor i butikken boka står – og sette i gang.