IMG_1907Den tredje boken i kategorien coffee table-bøker er The Selby is in your place, basert på bloggen med samme navn, og utgitt i 2010. Om du ikke kjenner bloggen, kjenner du helt sikkert konseptet. Fotograf, regissør, forfatter og illustratør Todd Selby reiser rundt og tar bilder av hjemmene og/eller studioene til en rekke (mer eller mindre) kjente og (minst like) kule typer, blant annet Erin Wasson, Christian Louboutin, Karl Lagerfeld og Helena Christensen.

IMG_1909

Jeg har alltid vært over gjennomsnittet glad i interiørmagasiner. Hver gang jeg var på besøk hos en klassevenninne av meg, hvis mor abonnerte på omtrent alle interiørmagasiner som fantes, satte jeg meg i en dyp stol med en hel bunke magasiner og var ikke til å få kontakt med. Denne boken minner i imidlertid lite om disse interiørmagasinene. Her er det verken shabby chic eller cupcakes-oppskrifter. Det er faktisk lite chic i det hele tatt. Boken utgjøres derimot av understylede hverdagsbilder blandet med karakteristiske penseltegninger og slurvete håndskrift. Boken er fargerik, kreativ, dynamisk, eklektisk og sjarmerende – like fargerik, kreativ, dynamisk, eklektisk og sjarmerende som hjemmene som presenteres.

IMG_1912

For de som bor der er, når alt kommer til alt, mennesker med rot, støv og personlig kaos. En av de fremstilte, Lesley Arfin (som ikke en gang støvsugde før hun fikk besøk av Selby) skriver i introduksjonen av boken: ”all the subjects in the Selby want to be friends with you. They want you to see their cats, the weird ceramic sculptures they bought on the side of the road in West Virginia, their collection of chanel shoes.” Og det er ikke få kuriosaer som dukker opp i boken: Marilyn Monroes glass med sovepiller, Mammuttenner, et utstoppet hvalrosshode, en utstoppet tohodet hane og en samling av benproteser.

IMG_1916

 

 

 

Dette er allikevel ingen bok du tar frem når du trenger noe å hvile øynene på, den er heller ikke beregnet på å leses fra A til Å (med mindre du er forberedt på sorte prikker foran øyne, svimmelhetsfølelse og kvalme), men en bok å bla i når du trenger inspirasjon og kreativ input.

Apropos inspirasjon, dette er er Karl Lagerfelds stue:

IMG_1910