DSC_0127Etter å ha bodd i byen i til sammen to år, begynner jeg etter hvert å bli kjent med Berlins (enorme) utvalg av bokbutikker. Samtidig er byen så stor og uoversiktlig at man stadig kommer over nye skattkamre. Her tenkte jeg å dele noen av mine nye og gamle favoritter fremover. De fleste bokinteresserte som har vært i Berlin er godt kjent med kulturkjøpesenteret (eller skal jeg si kulturhimmelen) Dussmann, der jeg også selv har tilbrakt en god del timer. Derfor skal jeg her heller konsentrere meg om de små og sjarmerende butikkene og antikvariatene som jeg har snublet over på min vandring gjennom byens gater.

bedre3Denne uken kom jeg meg endelig til den nyåpnede filialen til Shakespeare and Sons i Friedrichshain. Jeg ble ikke så imponert over filialen i Prenzlauer Berg, men jeg likte meg mye bedre i den Warschauerstraße. Jeg liker blandingen av bokbutikk og kafé veldig godt, og denne er så luftig og oversiktlig (ikke for det, jeg trives godt i små og overfylte antikvariater). Den ene langveggen (butikken er veldig lang og smal) pluss en kortvegg er dekket av bøker, mens det er vinduer ut mot gaten på motsatt side og bord i midten. Butikken speiler Berlins blanding av shabby sjarm og kul minimalisme.

bedreShakespeare and Sons har spesialisert seg på engelske og franske bøker (med vekt på førstnevnte), og selger både nye og brukte bøker i en rekke kategorier fra poesi til filosofi og reisebøker. Butikken er ikke så stor, og har dermed ikke ubegrenset utvalg, men dog godt utvalgte titler. Jeg fant for eksempel endelig den boken som jeg har lett etter siden jeg leste The Architecture of Happiness tidlig i sommer, nemlig The Art of Travel av Alain de Botton (score!).

Og så må vi ikke glemme bagelsene. De har over 15 forskjellige typer hjemmebakte og himmelske bagels som de smører på til en billig penge (4 euro for kremost og røkelaks). Også har de skikkelig bra kaffe fra Bonanza Coffee Roasters. Det er med andre ord mange grunner til å oppsøke Shakespeare and Sons neste gang du befinner deg i Berlin!

DSC_0156

 

Shakespeare and Sons

Warschauerstraße 74.

10243 Berlin Friedrichshain

S/U Warschauerstraße     U Frankfurter Tor

Man-lør 9-20     søn 10-20