På Bokmerker.org har vi nå gått tilbake til røttene, og intervjuer mammaene våre (og jammen har det ikke sneket seg med en pappa i tillegg). Serien er inspirert av Bokhoras bokhoremor. Alle intervjuene med bokmerkermødrene kan du finne her.

Mamma Strømsborg har alltid nesa i en bok, og hun er spesielt glad i John Irving, Alice Hoffman, Lars Saabye Christensen, Henning Mankell og Håkan Nesser. Det var i hennes bokhyller jeg stjal «voksenbøker» som krim skrevet av Unni Lindell og Henning Mankell da jeg var 14 og lei av Grøsserne, og det var alltid mer enn nok å ta av. Som mor, så datter – leilighetene våre er overfylt med bokhyller og bokhauger. Vi har vært på ferie sammen utallige ganger, og der andre kanskje shopper eller drar på sightseeing, sitter mor og datter Strømsborg med nesa i en bok, et vinglass i hånden og en god middag i mellom oss, vi snakker hvis vi vil, vi bytter bøker når vi er ferdige, og inni mellom ser vi på gullrekka sammen hvis det er TV og NRK på rommet. Gode tider. Her kommer min mors svar på de små litteraturspørsmålene i bokmerkemødre-serien vår:

1. Hva leser du akkurat nå?
De ensomme av Håkan Nesser

2. Hva slags type bøker pleier du å lese?
Krim og skjønnlitterære romaner

3. Hvordan tror du det har seg at datteren din/sønnen din ble så glad i å lese – var det din fortjeneste?
Hun kan jo ha fanget opp at moren alltid satt med nesa i ei bok

4. Hva synes du om litteratursmaken til datteren din/sønnen din? Pleier dere å tipse hverandre om bøker, og hvordan fungerer det?
Ikke mange tips. Vi leser nok litt forskjellig. Smaken er litt yngre enn min, men den kommer seg


5. Har du en bok du alltid må tipse andre om som de «bare må lese»?

Alle bøkene til Alice Hoffman, og Et velsignet barn av Linn Ullmann. Den har jeg vel lest tre ganger nå, og kommer nok til å lese den igjen.

Hoffman-tipset fulgte jeg opp i fjor sommer, og du kan lese om hva jeg syntes her.