I dag var redaksjonsmedlem Julie i studio hos Tekstbehandling, Radio Novas litteraturprogram. Bokmerkerredaksjonen var, sammen med Kristine Kleppo (Kommafeil), invitert for å diskutere ”bokbloggernes rolle i forhold til litteraturkritikken”.

Programposten var en oppfølger til ”kritikken” som Bernhard Ellefsen rettet mot Bokmerker i Vagants desemberutgave. Teksten resulterte i en debatt på Kristines blogg, hvor hun tok bokbloggerne i forsvar.

Sendinga ligger på nett, vi valgte å gjøre som politikerne, snakke om vår egen politikk heller enn å gå i forsvar eller angrep.

Underveis i debatten på Kommafeil.com ble det etterlyst at vi skulle komme med et svar til kritikken. Vi valgte å ikke gjøre dette, hovedsakelig fordi vi ikke syns kritikken føltes relevant. I sin enkleste form handlet den om at nivået på bokblogger er for lavt for skribentens smak. Han mener det gjøres av amatører som utgir seg for å være på samme nivå som Ane Farsethås.

Vi syns ikke nivået vårt er for lavt, vi har ingen problemer med å oppfattes som amatører og vi har aldri gitt oss ut for å være noe annet enn det vi er.

Vi tror at et mangfold av folk som leser litteratur, skriver om litteratur, og diskuterer litteratur er en berikelse heller enn en forringelse. Demokratiseringen av det offentlige rom syns vi er viktig, at flere slipper til tar ikke nødvendigvis fokus fra andre, det gir mer mangfold.

Det siste året har vi publisert mindre enn tidligere, noe vi tror er en naturlig følge av å ha hatt en periode der vi var veldig aktive. Vi har sett på hvordan vi skal kunne fortsette å drive Bokmerker i den ånden som vi grunnla den med, og vi tror vi har mange spennende ideer for det fremover. Bokmerker er ikke en blogg som vil tilfredsstille alles behov, men for de av dere som syns det er stas å lese oss sier vi takk for tilliten, og vi håper at vi også i fremtiden kan gi dere noe å lese som dere setter pris på.

Vi er glad for alle de positive støttemeldingene vi har fått, det har motivert oss og gjort oss glade, takk skal dere ha!

Hilsen redaksjonen i Bokmerker