Etter å ha sittet en hel uke og lest mer eller mindre tørre artikler om litterær kvalitet og litterær smak (morn igjen, Bourdieu!) blir jeg utrolig glad over å finne slike gullkorn som dette. Her har VG1-elever ved Drammen videregående skole skrevet hva de mener er en god bok:

Jeg blir så glad av denne, jeg. Alle sekstenåringene har jo åpenbart litterære preferanser og det virker ikke som det er noen av dem som avslår tanken om at det finnes gode bøker. Tro meg, når du sitter nedsyltet nok i Beardsley og Bjerck Hagen er det en nærliggende tanke. Min favoritt er «SPORT! SPORT! SPORT! SPORT! og litt hester.» Eller kanskje «Jeg liker bøker som ikke forteller en evighet om folk og masse dritt man egentlig ikke trenger å vite».

Bildestrømmen er hentet fra Mari Hoplands Flickr via Buskerud leser, en flott blogg om ung leseglede.