Jeg leste denne artikkelen på Klassekampen, om antikvariatbokhandlerne. De ser lyst på fremtiden, selv om e-bøkene gjør sitt inntok og spådommene er at vi i fremtida leser mest på … pads? Ikke så mye i de fysiske bøkene, i alle fall. Grunnen til at de er positive, er at dette framtidsscenarioet kommer til å gjøre bøkene mer unike, og det er det som er antikvariatenes virksomhet: unike bøker.

Gamle bøker på antikvariat. Bilde lånt fra akarpsantikvariat.se

I vår lette jeg etter en dåpsgave. Jeg lette etter bøker med nordnorske eventyr, og gjennom googlinga fant jeg et par interessante, men ingen av dem kunne vel sies å ha vært gitt ut dette årtusenet. Jeg regna ikke med å finne dem i Tanumen på Grønland Basar, for å si det sånn. Jeg spurte likevel, og når den hyggelige mannen bak disken ikke fant boka inne i databasen, gikk han i gang med å lete på en annen database. Det viser seg nemlig at alle antikvariatene i Norge har en felles database, der man kan søke etter alle mulige slags bøker og i stor grad finne de! Dette er jo gull, og jeg burde kanskje ha delt det med verden tidligere, men nå er det jo en gyllen anledning: Julegavetips.

Er du på utkikk etter en spesiell bok, en spesiell utgave av en bok, en spesiell gave generelt (og gaver skal jo være personlige og spesielle, i alle fall de som betyr noe) som du ikke finner på nettet eller i bokhandelen – la meg rope det ut ANTIKVARIAT.NO. Det er stedet sitt!

Så da er julegave(relatert)tips 1 fra Bokmerker i boks. Stay tuned for flere. De dukker opp når du minst venter det.