Det er bokhøst og lista over bøker jeg har lyst til å lese vokser for hver dag som går, men det er ikke så lett å komme seg i gjennom. Det er ikke alltid jeg orker å lese, noen ganger vil jeg skrive selv, noen ganger vil jeg se på tv-serier, noen ganger vil jeg spille Tetris eller BubbleShooter (highscoren må opprettholdes), noen ganger vil jeg bare ligge og stirre opp i taket mitt. Ofte må tiden også brukes til kjedelige ting, vasking av klær, oppvask, skifting av sengetøy, vasking av gulv, rydding av bord, herrejemini, alt man må gjøre her i livet. Hvem var det som fant ut at det skulle være så mye lettere å rote enn å rydde?

Uansett, folkens – jeg har endelig funnet lydboka! Mens jeg spiller Tetris eller Bubbleshooter og opprettholder highscoren, mens jeg stirrer i taket etter en lang dag på jobb, mens jeg tar oppvaska eller rydder stua, mens jeg skifter sengetøy, så hører jeg på Dødslekene, som Axel skrev om tidligere, og fy søren, så spennende det er. Multitasking har nådd et helt nytt nivå hos meg. Jeg kommer nok ikke til å klare en bok eller to om dagen, men jeg kan nå endelig lese mens jeg gjør andre ting!

Kanskje er dette gammelt nytt for noen, vi har til og med skrevet om lydbøker før, og dere har kanskje alt pussa opp huset og løpt maraton mens dere har tråla dere gjennom litteraturklassiker etter litteraturklassiker, men for de som ikke har raida lydbokhylla på biblioteket enda, så er dette altså dagens tips.

Nå skal jeg ta oppvasken og skifte sengetøy og høre hvordan det går med Kathniss i ødemarka.